tirsdag den 31. januar 2012

Kong frost og sneen

Så ramte vinteren også os i weekenden. Drengene havde ventet længe, for efter de seneste års enorme mængder af sne, mener de naturligvis, at enorme mængder af sne høre til en vinter.
Heldigvis er mængden af sne begrænset, men lidt sne er nu dejligt.

Foderbrættet er flyttet om foran køkkenvinduet, så vi kan stå og se ud på fuglene. Det er hyggeligt, at holde lidt øje med, hvilke fugle der kommer.






fredag den 27. januar 2012

Lige nu.....

Lige nu er jeg rigtig glad for min brændeovn og dertilhørende brænde. Samtidig giver en brændestak gode minder om en svunden barndoms gyngeture ved siden af en sommervarm brændestak. Jeg elsker stadig duften af en sommervarm brændestak....men lige nu nyder jeg varmen fra brændeovnen, og det er heller ikke så tosset på denne kolde dag, hvor der er et sart hvidt drys udenfor.


mandag den 23. januar 2012

Det er koldt derude

Rododendronen fungere som vores termometer. Den er ganske vist ikke et særligt præcist termometer, men når bladene krøller sammen, så ved vi at der er koldt derude.
Før i tiden havde vi et termometer, men efter at vi fik nye vinduer, har vi ikke haft termometer. I starten var det generende, men nu har vi faktisk ikke brug for det mere. Det er jo trods alt bedre at komme ud i vejret for at mærke på det.


I lørdags kørte jeg en tur i et plantecenter. Selv om
det er noget uden for sæsonen, så gik der mange andre drømmere rundt og lagde planer for den kommende sæson. Jeg kom ikke helt tomhændet derfra, for udover lidt blomster til indendørs glæde, så fik jeg et zinkfad med hjem. Faktisk burde jeg have købt flere, for prisen var rørende billig. Pga. lidt småfejl kostede fadet kun 20 kroner. De fejl betyder ikke noget for mig. Der skal der jo noget i fadet. Desuden kan det også blive lidt "for pænt".


lørdag den 21. januar 2012

Regn og slud

Dagen byder på en blanding af regn og slud. Det hjælper ikke just på den svuppende fornemmelse, når man går ud i haven. Et lille kig blev det dog til, og skjult i en fjern krog fandt jeg Hasselurten.
Den har vi fået af en tidligere nabo. Den har været længe om at få godt fat, men nu står den smuk grøn......også her i januar. Det er en dejlig klat midt i alt det brune og visne.


fredag den 20. januar 2012

Det er med persille

De første par år, vi boede i huset kunne vi hver sommer vælte os i persille. Pludselig gik et eller andet galt. Vi mistede simpelthen persille-heldet. I hvert fald har vi de senere år lavet utallige forsøg. Vi har købt forskellige frømærker og købt små persilleplanter på planteskoler. Alt uden held.

Af en eller anden grund har vi haft heldet med os sidste sommer. Jeg har lige opdaget persille i bedet - der var ingen persille sidste sommer, men nu er der persille.

Tænk, hvis vi kan høste persille til sommer.


torsdag den 19. januar 2012

Længsel

På sådan en regnfuld torsdag i januar kan man nu godt længes efter lysere tider. Min længsel blev næret, da jeg skulle finde karsefrøene. Pludselig dukkede der nemlig lidt rester op fra sidste års urtehave og fluks måtte jer genopfriske et forårs-staudebed. Lammeøren  nederst i venstre hjørne er jeg nu aldrig blevet rigtig glad for, så mon ikke den skal fjernes?




onsdag den 18. januar 2012

Drivhuset


Drivhuset har bestemt set bedre dage. Mange ruder er knækkede. Nogle pga. vejret, og andre er ramt af en bold.

I grunden kunne jeg rigtig godt tænke mig et nyt drivhus. Det måtte godt være lidt større, og så skulle bunden være i orden, hvilket den bestemt ikke er nu. Faktisk er det nærmest håbløst at holde drivhuset ordentligt.

Det ender dog nok med, at vi skifter de knækkede ruder, og fortsætter med lappeløsningerne i drivhuset. Det skal dog ikke hindre mig i at drømme om et nyt og lidt større drivhus.


Forårsbebuder

Rundt omkring langs hækken titter de første Erantis frem og minder om at foråret er på vej. Ganske vist kan vi sagtens nå en snestorm eller to inden vi når til foråret, men det er nu alligevel dejligt med de små farveklatter rundt omkring.