torsdag den 28. juni 2012

Stauderne lige nu.

Lige nu passer stauderne sig selv. I hvert fald der, hvor de er groet godt til. I det ene bed er der stadig tomme pladser, men det giver jo heldigvis mulighed for nye indkøb. Vi skal have gæster på lørdag, så jeg går og får styr på det værste i haven. Forhåbentlig arter vejret sig så nogenlunde på lørdag, for vi skal grille.



De tørre bare pinde, som stikker op rundt omkring er vores hortensiaer. De har det absolut ikke godt i år.


tirsdag den 19. juni 2012

Perfekt timing

Bonderosens dage er talte for i år, men heldigvis står Pæonen klar til at overtage med en overdådig blomstring. Det har de tidligere ejere af huset nu fået planlagt meget heldigt.




mandag den 18. juni 2012

Gertrude blomstre

Så blomstre min nye rose for første gang. Siden jeg fik  Gertrude Jekyll i Morsdagsgave, har jeg ventet spændt på at se den i blomst. Den sprang ud her i weekenden, og på trods af at planten på nuværende tidspunkt ikke er særlig stor, så er den fuld af knopper. Det lover godt.


Ved samme lejlighed fandt jeg ud af at min mand planlægger et rosenbed ved terrassen - det havde han nu glemt at informere mig om, men efter en lille finpudsning af planen, så har jeg accepteret. Det gik noget lettere end med forhaven. Grunden til at vi er gået i stå med hensyn til den videre beplantning af forhaven skyldes, at ingen af os ved, hvad vi vil. Så er der jo ikke så meget at forhandle om.
Planen er at vi rådfører os med en Planteskole i løbet af det kommende år. Forhåbentlig kan de give os nogle relevante ideer, så vi har noget at arbejde ud fra.

lørdag den 16. juni 2012

Dilemmaet

Mit have-liv støder ofte ind i et dilemma. På den ene side elsker jeg det lidt uorganiserede look, men samtidig fascineres jeg af det stramme, enkle og velordnede look. Det er jo unægtelig modsætninger. Hver gang jeg fascineres af det stramme look kommer jeg dog til "fornuft" og vælger at holde mig til det lidt mere uorganiserede. Jeg frygter at den total velordnede stil, vil ende med at blive en belastning for mig, så jeg fortsætter ud af samme tangent.....ellers ville jeg jo også gå glip af en hvid Akeleje, som dukker op ud af det blå bag vasketøjs-/cykelskuret.

Konklusionen må være, at jeg holder den lidt uorganiserede stil herhjemme, og så nyder det stilrene look andre steder.
Dog er vores forhave meget enkel, og vel nærmest for enkel lige nu. Sagen er nemlig den, at vi efter at have omlagt forhaven for et par år siden, nu er i forhandlinger omkring det videre forløb.....og de forhandlinger trækker lidt ud.

tirsdag den 12. juni 2012

Klatrerosen og billedspam fra Den Gamle By

Så blomstre klatrerosen. Jeg ved ikke, hvad den hedder, men den får de smukkeste blomster med en dejlig duft. Klatrerosen står ved terrassen, så vi kan nyde den i fuld drag.


Grundlovsdag var vi i Den Gamle By i Århus. Jeg var naturligvis nødt til at aflægge gartneriet et besøg. Det var en skøn oplevelse at besøge de to drivhuse. Jeg gik derfra med en Rosengeranie også kaldet en  Ørepineplante. Siden jeg for mange år siden fik Potteplanter fra Oldemors tid, har det været et latent behov for mig at få fat i den plante. Nu fik jeg den, og den er smuk og dejlig.

Jeg beklager, men her kommer lige lidt billedspam fra Den Gamle By. Det er alt for mange billeder til dette lille indlæg, men jeg kan ikke vælge mellem de dejlige billeder.






tirsdag den 5. juni 2012

Kender du dette træ?

I dag har vi været i Den Gamle By i Århus (mere om det senere). Vi parkerede ved Botanisk Have, som vi gik igennem. Der så vi dette smukke træ.



Desværre var mærkesedlen pillet af, så vi kunne ikke se navnet på træet. Kender du det?