mandag den 30. juli 2012

Ferietid

Vi holder ferie. Det gror dog stadig rundt omkring i haven.....også alt det der ikke skulle gro. Jeg forventer at boggen kommer ud af sommerdvalen igen engang i august.


fredag den 13. juli 2012

Lidt godt fra haven

Jeg elsker, når vi kan hente lidt godt fra haven. Det er bare meget bedre end det, man kan købe i supermarkederne. Faktisk har vi testet, om børnene kan smage forskel. Vores lille uvidenskabelige test viser med stor sikkerhed at de kan skelne hjemmedyrkede grøntsager fra købte grøntsager, og smagsdommen falder klart ud til fordel for de hjemmeavlede grøntsager.
Desværre ser ærterne ikke ud til at være en fiasko i år. Til gengæld er gulerødderne lykkedes. Foreløbigt  er de små, men da det er på sin plads med en udtynding, så spiser vi lidt af dem. Det ville jo også være ærgerligt, at gå glip af dem, hvis der kom noget efter dem. De er simpelthen små delikatesser. Faktisk er det første gang, jeg har fået noget brugbart resultat ud af at så gulerødder, så jeg er ret stolt.


torsdag den 5. juli 2012

Et sølle syn

Vi har tre Hortensiaer, som alle er i en elendig forfatning i år. Bladvæksten er minimal - faktisk så minimal at vi på et tidspunkt overvejede om 1-2 af planterne var afgået ved døden. Nu har de dog fået lidt blade og de lægger også an til blomstring. Det kan godt gå hen og blive et komisk syn. Især på en Hortensia, som står ret bart ved terrassen.


Tidligere har vi haft en storblomstrende Hortensia-pind, men den stod i et veletableret bed, så derfor var dens tilstand ikke så tydelig.